| Autor |
Wiadomość |
Merex
|
2006-09-18, 17:41 Jakie konto w jakim banku?
Witajcie, mam stronę internetową i potrzebuję konta w banku żeby móc opłacać server. A także żeby gdzie było przelewać pieniądze z reklam umieszczonych na stronce.
Mam 18 lat, jestem w 3 liceum, zależy mi głownie żeby minimalne miesięczne wpłaty nie były za wysokie. Gdyż nie pracuję, zatem nie mam aż tak dużo kasy oraz żeby ogólne opłaty i prowizje za przelewy nie były zbyt wysokie.
|
Piotrek
Administrator
|
2006-10-10, 17:56
Z wlasnego doswiadczenia polecam mbank - brak minimalnych miesiecznych wplat, przelewy tylko o, 50 pln do wszystkich banków, emakler w rachunku, wysokie oprocentowanie lokat w emaxie - mala wada to stosunkowo mala ilosc bankomatów bezprowizyjnych (tylko bz wbk, euronet i cash 4 you) - jesli chcesz miec bankomat zawsze pod reka to tylko konto w Inteligo. Natomiast jesli konto chcesz miec glownie do przelewow to taniej ci wyjdzie mbank
Przed zalozeniem konta warto zobaczyć porównanie kont osobistych i porównać konta osobiste poszczególnych banków (porównanie obejmuje: opłaty, prowizje, oprocentowanie, karty, bankomaty, usługi dodatkowe, zabezpieczenia, pełnomocnictwo itp.)
Ostatnio zmieniony przez Piotrek dnia 2008-01-17, 20:51, w całości zmieniany 2 razy
|
Merex
|
2006-10-21, 17:01
Dzięki za pomoc, wybrałem mBank ale mam jeszcze jedno pytanie jak wyglądają opłty z korzystanie z kart przy rachunku eKonto?
Z jakimi opłatami należy się liczyć biorąc Karte Visa Electron mBanku, gdyż na stronie doszukałem nie doszukałem się takiej informacji jedynie o opłacie za pakiet ubezpieczeniowy za kartę. Czy znaczy to że korzystanie z niej jest bezpłatne?
Nie wiąże się z żadnymi rocznymi opłatami lub miesięcznymi?
|
Piotrek
Administrator
|
2006-10-23, 21:32
Z tego co sie orintuje to za uzytkowanie zwyklej karty Visa Electron nie ma zadnej oplaty miesiecznej
|
Dagger
2008-07-13, 14:04
sama posiadam od dlugiego czasu konto w Mbanku i bardzo sobie chwale
karta ma dluga date "waznosci" i nie ponosi sie za nia oplat ( chyba ze ulegnie zniszczeniu czy zniknie ) wtedy trzeba wydac pieniazki za wydanie kolejnej
prowadzenie konta jak i dokonywanie tranzakcji (np w sklepach) za pomoca karty - jest rowniez bezplatne.
wszelakie wyplaty w bankomatach euronetu rowniez, za kazdy inny pobierana jest prowizja w kwocie 5 zł
|
lukas.pl
2008-08-10, 11:06 Bezpłatne konto 6% z kartą w Polbanku
Bezpłatne konto 6% z kartą w Polbanku:
- 0zł za kartę
- 0zł za przelewy przez internet
- 0zł za dostęp przez internet do konta
- 0zł za prowadzenie

|
expert
2008-09-02, 10:10
konto internetowe w BGŻ (0 zł za prowadzenie, 0 zł za przelewy internetowe, 0 zł za zlecenia stałe -np. miesięczna opłata za serwer). Niestety karta kosztuje 2 zl/m-c, ale nie jest wymagana. Natomiast kartę kredytową może Pan mieć za darmo (wystarczy wykonać operacji na 300 zl i spłacić ja pod koniec miesiąca). Czyli taki bezpłatny miesięczny kredyt...
|