Kredyt na samochód używany - Forum-Kredytowe.pl
| Autor |
Wiadomość |
Midalk
|
2007-08-17, 12:01
Panie Marcinie, a jaka to instytucja i jakie jest oprocentowanie? Bo z tego co ja się orientowałem to kredyty samochodowe zaczynają się od 9,9% średnio na używane samochody, a u Pana?
|
mychers
Gość
|
2007-08-18, 15:40
Szczerze powiem że chcą się Państwo wpuścić na cienki lód. Chodzi mi o polisę AC. Wiem że jest to niekiedy duży koszt ale korzyść jest nieoceniona. W przypadku kiedy zdarzy się Państwu wypadek, który w znacznym stopniu zniszczy samochód (oczywiście nikomu tego nie życzę) polisa pokryje spłatę kredytu natomiast przy jej braku Państwo nie mają auta a bank każe spłacać kredyt. Proszę pamiętać że banki bardzo chętnie skredytują polisę. Zajmuję się kredytami samochodowymi i mogę powiedzieć że takie przypadki się zdarzają. Potem klienci mają do mnie pretensje że nie "nalegałem" na to żeby zawarli polisę AC.
|
Midalk
|
2007-08-18, 16:27
Faktycznie ma pan racje, i dość poważnie ją rozważę, nawet chyba się przychylę! <tak nad tym myślałem, bo do tej pory nie miałem nawet stłuczki, i wiem co Pan powie...> dlatego chyba, rzeczywiście przy braniu kredytu opłacę AC...
|
Midalk
|
2007-08-20, 18:28
Nie udało mi się nawet takiego banku znaleźć jak do tej pory, który daje kredyt, z brakiem możliwości wykupu AC
|
Gość
|
2007-08-21, 17:16
Niektóre banki pozwalają na odstąpienie od AC pod warunkiem podwyższonego % natomiast kwota kredytu nie może przekroczyć np 25 tys
|
Gość
|
2007-08-21, 20:56
Ej nie wiem o co chodzi ale z tego co wiem większość banków wymaga AC...bądź też ma podpisaną umowę z ubezpieczycielem na tańsze ac...Nie ma się czemu dziwić Bank musi się zabezpieczyć...
|
Komi
Gość
|
2007-08-24, 08:49
Bank zapezpiecza się przez cesje, ac dla banku jest zbędne, to bardziej właściciel (kredytobiorca) się zabezpiecza ac, gdyby coś się stało samochodem
|
Michał
Gość
|
2007-08-24, 12:04
No dobra to z AC mamy już jasność, ale co z tymi kredytami, w jakim banku? Na pewno są spore różnice jak w każdym kredycie? pojawi się tu osoba, która ma na karku taki kredyt 
|
Tomi
Gość
|
2007-08-25, 16:52
Była tu już oferta kilku banków wróć stronę wcześniej, a z własnego doświadczenia, ja Ci nie pomogę sam się zastanawiam 
|
Mola
|
2007-08-25, 20:42
Trzeba sobie poszperać...tylko pamiętaj że porównanie on-line z reguły nie uwzględnia najnowszych produktów banków...dlatego najlepiej każdy odwiedzić i sprawdzić 
|
|