wysokie dochody, obawy o wiarygodnosc - Forum-Kredytowe.pl
| Autor |
Wiadomość |
sol
|
2008-07-05, 18:48 wysokie dochody, obawy o wiarygodnosc
Witam,
jestem po pierwszej wizycie w OF, czeka mnie powazna decyzja. Prosze o pomoc.
Mam dosc wysokie dochody - 10 tys netto z etatu, do tego regularne wplywy na konto od innego podmiotu - prawa autorskie - ponad 2,5 tysiaca. Splacam kredyt mieszkaniowy (ok. 700 pln). Chce sprzedac mieszkanie (wtedy ten kredyt bedzie zamkniety) i kupic wieksze - 60 m w warszawie, juz nawet znalazlam idealne.
Wszystkie inne zobowiazania (karty, ror) w momencie skladania wniosku bede miec splacone, moga byc tez zamkniete.
Czego sie boje? Mialam poslizgi w placeniu rat/rachunkow. Raczej nie powyzej miesiaca, choc pare takich przypadkow bylo raz mialam list od firmy windykacyjnej w sprawie czynszu (ale czynsz byl zaplacony wczesniej, spoldzielnia nie wykreslila mnie czy cos), bardzo uprzejmy, ale byl. Zawiadomienie o zaleglosci z administracji mi gdzies umknelo - okej - nie jestem wzorem uporzadkowania. Ale jestem znakomitym klientem bankow, bo korzystam z kredytow, i wszystko co zaciagnelam splacilam. Ostatnio Citibank przyslal mi oferte na kredyt 95 tys zeta (nie skorzystalam), od innych bankow tez dostaje regularnie "niemoralne propozycje".
Do rzeczy: mieszkanie kosztuje 530 tysiecy. Chcialabym wybrac taka opcje, ze biore kredyt na 100 proc. nieruchomosci, potem sprzedaje swoje mieszkanie, i albo nadplacam kredyt od razu zmniejszajac kapital, albo przeznaczam te pieniadze na inwestycje (lokata?) a splacam raty - interesuje mnie kredyt we frankach.
Nie bardzo mam czas na sprawdzanie sie w biku, bo zalezy mi na szybkiej decyzji banku i na tym mieszkaniu - rzadka perelka mi sie trafila, mieszkanie na Zoliborzu w swietnym standardzie.
Gdzie mam szanse (poza Dombankiem, bo to wiem ze raczej szanse mam, tylko kosztowne).
Acha - mam dziecko na utrzymaniu 
|
Klaudia
|
2008-07-06, 13:13
Witam serdecznie,
Jeżeli będzie Pani zainteresowana bezpośrednią ofertą kredytową Deutsche Bank , to zapraszam. Istnieje możliwość sprawdzenia BIKU.Jeżeli będzie negatywny, to po wyjaśnieniu powstania zaległości, istnieje możliwość uzyskania pozytywnej decyzji kredytowej. Decyzja kredytowa jest wydawana w przeciągu 5-6 dni, tak więc procedura nie będzie się przeciągała. Może Pani złożyć dokumenty kredytowe bez umowy kupna-sprzedaży nieruchomości-zazwyczaj z zadatkiem (zastąpić to można oświadczeniem sprzedającego (bez zadatku)). Po 5-6 dniach , będzie miała Pani decyzję kredytową. W przypadku pozytywnej , będzie miała Pani pewność otrzymania kredytu.
Doradca ds. Produktów Finansowych
Deutsche Bank
|
TCK
2008-07-08, 22:16
Witam.
Ja przychyliłbym się do propozycji Pani Klaudii z Deutsche Banku. Dla osób z takimi dochodami DB jest bankiem, moim zdaniem, idealnym.
Oczywiście wszystko będzie zależało od danych z BIK, ale sądzę, że jeśli nie będzie tam regularnych przekroczeń terminów płatności powinno się obejść bez żadnych "zgrzytów".
Pozdrawiam
Arkadiusz Kosiński
Trójmiejskie Centrum Kredytowe
|
sol
|
2008-07-25, 13:07
Dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi. Moja sytuacja rzeczywiscie nie jest taka zla, jak sie obawialam, choc mam historie zapackana - przez bank Pekao SA, ktory od 2004 roku nie powiadomil mnie ze mam tam ciagle otwarte konto osobiste (konto VIP, z osobistym doradca ) - skladalam dyspozycje zamkniecia, ale gdzies sie zawieruszyla. I wpisali mnie do BIK-u z zalegloscia ZLOTOWKI - przeterminowana 1,4 tysiaca dni ale poniewaz mam duzo splaconych kredytow, i pozytywna historie (poza zlotowka) chyba jednak dostane kredyt - zlozylam wnioski do DB, Nordei i Millenium.
Mam pytanie - jaki spread mozna wynegocjowac? Suma jest duza - 534 tysiace, mam wklad wlasny ale bede go inwestowac. Kredy we frankach, na 30 lat. Zamierzam wczesniej splacic. DB zaoferowal mozliwosc splaty do 100 tysiecy kapitalu w ciagu 3 lat bez prowizji, jeszcze nie znam szczegolow z Nordei, Millenium chyba daje mozliwosc do 30 proc kapitalu w ciagu 3 lat, o ile wiem. Ten spread mnie interesuje bardzo.
|
sol
|
2008-08-16, 22:11
Wpadlam sie pochwalic, stanelo na DB, umowa podpisana, notariusz podpisany, w poniedzialek powinny byc pieniadze na kontach a za tydzien klucze do mieszkania.
A potem splaaaaaaaaaata 
|
 |
|
| Strona 1 z 1 |
|