| Autor |
Wiadomość |
thin
Gość
|
2007-11-25, 09:08 W jaki sposob najkorzystniej wziac kredyt ?
Witam
W kwietniu mam zamiar rozpaczac budowę domu ,do konca roku powinienem zlozyc wszystkie dokumenty aby otrzyamc pozwolenie na budowe.
Oto moja sytuacja dzialka jest na zone, jej zarobiki to ok 1000 netto/mc , moje zarobki to ok 10000 PLN netto/mc (wszystko udokumentowane).
Czy poprzez to iz zarobikimojej zony sa niskie a dzialka jest jeszcze na nia (ksiega wieczysta) to powinnismy wziac kredyty na nas dwojga ?
Jak bedzie mi kozystniej wziac kredyt , tylko na siebie czy na malzenstwo ? ( czy ma to jakiekolwiek znaczenie)?
Czy do uzyskania kredytu potrzebne jest pozwolenie na budowe ? jesli tak czy moze byc na zone a ja bede kredytobioraca??
Interesuje mnie 200 tys na 20 lat, bede chcial splacic wczesniej i miec to z glowy , wiec poszukuje oferty w ktorej od samego poczatku bedize spalcana jak najwieksza czesc kapitalu , miesiecznie chce przeznaczyc 1500 max 2000 na rate, nie interesuja mnie ubezpiecznenia bo pracy napewno nie utrace (no chyba ze z powodu wypadku co odpukac).
Prosze o porade
|
BERNADETA27
2007-11-26, 11:00
Witam serdecznie.
Jeżeli państwo są małżeństwem (i nie posiadają rozdzielności majątkowej)
to to kredytu muszą przystąpić państwo razem.
Do uzyskania kredytu bank będzie wymagał pozwolenia na budowę.
Jeżeli jest pan zainteresowany przygotowaniem oferty kredytowej bez opłat za wcześniejszą spłatę -proszę o kontakt.
Pozdrawiam.
|
doradca lubelski
2007-11-26, 14:15
Dokładnie tak, jeśli chcesz kredyt na budowę domu potrzebujesz projektu i pozwolenia na budowę. Jeśli planujesz wcześniej spłacić to np. oferta Mbanku czy Multibanku, santandera. tam się opłaca bo można od razu spłacić bez kosztów. jeśli mogę pomoć proszę o kontakt
|
Tena
|
2007-11-26, 14:36
Czy tylko w tych trzech bankach mozna spłacić bez kosztów,czy gdzieś jeszcze,bo moze byloby warto porównac oferty.
|
doradca lubelski
2007-11-26, 14:48
generalnie w większości banków można spłacić za 0 po 3 roku spłaty kredytu a wczśniej nadpłacać. Moja propozycja zależała by od tego jaka jest państwa sytuacja. W tych 3 jest za doarmo od samego początku(w santander 100zł). jeśli bede mogl pomoc prosze o kontakt
|
thingrim
Gość
|
2007-11-27, 14:02
wiec prosze mi podeslac taka oferte na thingrim-poczta.fm
|