Polbank Kredyt - Forum-Kredytowe.pl
| Autor |
Wiadomość |
Diesel
Gość
|
2007-11-22, 19:24 Polbank Kredyt
W czerrwcu 2007 roku starałem się o niewielki kredyt na zakup auta. Złożyłem stosowny wniosek, kazano mi czekać kilka dni. W trakcie tych kilku dni dostałem propozycję nie do odrzucenia od rodziców. Za pare dni zadzwonił doradca z Polbanku informując mnie o przydzielonym mi kredycie i możliwości podpisania stosownej umowy kredytowej. Ponieważ już miałem gotówkę od rodziców zrezygnowałem z kredytu i żadnej umowy nie pojechałem podpisać. I nic by tu nie było dziwnego gdyby nie to że po 6ciu miesiącach starałem się o kredyt na 50tyś zł w swoim banku a mój doradca poinformował mnie że w BIKu widnieje jako konsument Polbanku i że mam zaciągnięty u nich kredyt i od pół roku go regularnie spłacam. Oczywiście zdębiałem ponieważ jak wcześniej pisałem żadnej umowy nie podpisywałem i żadnych pieniędzy nie podejmowałem na konto z Polbanku. Kiedy się udałem do Polbanku tam stwierdzono że to jest nie możliwe, a jednak. Stwierdzono że kredyt się sam uruchomił i się sam spłaca z wygenerowanej kwoty kredytu (absurd). Doradca Polbanku zgłosił to do centrali i prosił mnie o cierpliwość która może trwać kilka dni. Nieczekając wieć długo zadzwoniłem sam do Polbanku i rozmawiając z panią z infolini dowiedziałem się że jest to wykroczenie i oni się tym zajmą.
Podejżewam że jeśli się sprawa nie wyjaśni w ciągu 3 dni idę z tym do prokuratury.
Jeśli ktoś miał lub zna kto miał taki przypadek proszę o kontakt na forum.
|
doradca lubelski
2007-11-23, 13:44
Pod groźba odpowiedzialności karnej, nie znam dokładnych paragrafów powinieneś od nich żądać usunięcia wpisu. Pamiętaj o formie papierowej i potwierdzeniu przez pracownika banku otrzymania pisma na twoim egzemplarzu z dokładną datą.
|
 |
|
| Strona 1 z 1 |
|