| Autor |
Wiadomość |
wegejazz
Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 11 Skąd: Koziegłowy k. Poznania |
2008-06-19, 11:09 długie oczekiwanie mbank
Witam!
Krótko chciałem podzielić się moimi kłopotami. Złożyłem wniosek w mbanku na decyzję oczekiwałem ponad 3 tygodnie (normalnie niby 4 dni), teraz czekam już tydzień na wyznaczenie terminu podpisania umowy (były warunki, które tydzień temu spełniłem)
Jak wygląda u was sytuacja?
|
Ganesa
2008-06-19, 11:13
Witam!
Ja nie miałem nigdy problemów z mBankiem. nie wiem co mogło spowodować takie opóźnienie. Co mówi doradca?
Ganesa Finance&Legal
doradztwo finansowo-prawne
|
wegejazz
2008-06-19, 12:41
mówi, że w mbanku mają dużo roboty przez promocję ładnego domu..
|
Ganesa
2008-06-19, 12:49
Dziwne. Trzeba ich naciskać, gnębić i męczyć telefonami. Jak bardzo goni Pana termin umowy? Może warto pomyśleć i alternatywie z dwóch powodów:
1) Zawsze warto ją mieć
2) To bardzo mobilizuje pracownika banku
Pozdrawiam
Ganesa Finance&Legal
doradztowo finansowo-prawne
|
strzeleckris
|
2008-06-19, 13:33 mBank
mam to samo, tyle ze trwa to juz prawie 2 miesiace. Juz podziekowalem temu bakowi, wola to o pomste do nieba. I nie ma dla nich znaczenia, ze ja jestem ich klientem od poczatku istnienia. Brak słów. Ale wierze, ze inni maja wiecej szczescia.
|
michall
|
2008-06-19, 14:17
Wniosek zlozylem w mBanku pod koniec kwietnia, klucze odebralem na poczatku czerwca... Bylem poinformowany ze przez ta promocje Ladny Dom zrobil sie w mBanku korek, ale na decyzje czekalem az 3 tygodnie mimo ze mialo byc 10 dni roboczych. Z kolei uruchomienie kredytu zajelo im kolejny tydzien (w umowie byla mowa o 3 dniach)...
|
wegejazz
2008-06-19, 19:06
Na szczęście sprzedający zgodził się czekać, termin umowy minął 31 maja. Już nie wiem co mam robić.. Mój analityk nęka cały czas mbank.. Decyzję mam pozytywną warunki spełniłem tydzień temu.. ile to jeszcze może trwać?
|
Ganesa
2008-06-19, 20:50
Wiesz tak na prawdę nie wiele można zrobić. Można kombinować. Spróbuj się dostać do dyrektora oddziału z reklamacją. Powiedz, że w związku z przedłużaniem sie terminu umowy ponosisz dodatkowe koszty(np. musiałeś zapłacić wynajem mieszkania za następny miesiąc, albo że sprzedający zgodził sie przedłużyć termin za dodatkową opłatę itp) Wymyśl coś i spróbuj wziąć dyrektora na litość. Jeśli to nic nie da to możesz ich tylko męczyć. Jutro się dowiem, czy nie można ich nastraszyć nasłaniem na bank jakiejś kontroli ze Związku Banków Polskich lun Komisji nadzoru Bankowego, aby im utrudnić życie. może się przestrasza.
Oczywiście można skarżyć bank za ewentualne straty ale to już jest zupełnie inna zabawa. Odezwę się jutro z instytucjami nadzoru bankowego. Życzę powodzenia i jak najszybszego rozwiązania sprawy.
Pozdrawiam
Ganesa Fiance&Legal
doradztwo finansowo-prawne
|
DanielOR
2008-06-25, 16:24 Oferta kredytowa MultiBanku
Witam serdecznie,
Czytając o problemach z mBankiem chciałbym zasugerować złożenie wniosku do MultiBanku. Bardzo lubimy rywalizować z mBankiem, dlatego gwarantuje, iż skladając u nas wniosek będziemy szybsi niż mBank.
Pozdrawiam serdecznie,
Daniel Oracki
|
Kinga
|
2008-07-01, 09:01
ja na szczęśćie nie złożyłam wniosku do tego banku. pracownica oddziału samą symulację przygotowywała 4dni, z każdym pytaniem które zadawałam dzwoniła do konsultanta i ciągle tłumaczyła się że się uczy! wszystko rozumiem ale taka niekompetencja to przesada!
|