kredyt dla zadłużonych - Forum-Kredytowe.pl
| Autor |
Wiadomość |
damiano311
|
2008-10-12, 15:55 Wierzyciel sa bez bik
Witam
a wierzyciel sa ktoś próbował ?
|
Acza
2008-11-06, 12:16
Teraz to już w ogóle jest dramat z kredytami. Ja mam nieruchomość, nie mam i nigdy nie miałam żadnych zaległości w spłatach, ale kredytu konsolidacyjnego i tak nie dostanę i basta.
W internecie są oferty pożyczek pozabankowych pod zastaw hipoteki (głównie w Warszawie). Czy ktoś już próbował tego rozwiązania? Wiem, że to lichwiarski procent, ale ja poszukuje możliwości przetrwania jeszcze przez jakieś 1,5 - 2 lat, ponieważ wtedy będę mogła sprzedać mieszkanie. Spłata wygląda tak, ze przez okres umowy spłaca się część należności głównej z odsetkami a po zakończeniu umowy pozostałą część pożyczonej kwoty. Obawiam się więc tego, że umowę zawiera się na 6 miesięcy z możliwością przedłużania maxymalnie przez 3 lata. Wiadomo, ze takie prywatne firmy też nie chcą ryzykować umowami na dłuższy czas, ale może to skutkować zakończeniem umowy po np 6 miesiącach i żądaniem spłaty reszty pożyczonej kwoty. I w tedy katastrofa... Czy ktoś się z tym już spotkał w praktyce? O opinie nie pytam, bo wiem, że każdy będzie odradzał, ale tonący brzytwy się chwyta...
|
BEATA1970
|
2008-11-06, 16:11 witam
słuchaj ja też mam problem z załatwieniem kredytu przez bik. makabra, szukam wszędzie ale bez skutku , juz myśle nawet o samobójstwie, bo nie widze już wyjścia , wpadłam w koło kredytowe i chociaż mam własne mieszkanie, to nic nie daje. wszystkie banki odmawiają. orjętowałam sie w tych kredytach warszawskich pod zastaw , odradzam, bo pożyczają do 50 % wartości, ale za każdy miesiąc płaci sie potworne odsetki, 10 % a czasami 20% od całość pozyczki. więc jesli nie ma sie możliwości spłaty całości w ciągu jednego miesiąca to lepiej nie wchodzić w to. pozdrawiam wszystkich z kłopotami kredytowymi.
|
Acza
2008-11-09, 10:53
Jedyne, co mi przychodzi do głowy w takiej sytuacji to sprzedaż mieszkania i wynajem jakiegoś lokum, no i spłata długów, potem wyczyszczenie konta w BIK (tzn zażądanie od banków wykreślenia nieaktualnych wpisów), a potem można pomyśleć o zakupie mieszkania na kredyt. Z jednej strony to bardzo skomplikowana procedura, ale jeśli komornik wejdzie na majątek to i tak mieszkanie pójdzie pod młotek. Może więc lepiej samemu zadziałać? No i chyba mimo wszystko, jest to lepsze wyjście niż samobójstwo...
|
ajan
|
2008-11-11, 09:30
beata1970 ja mam od ciebie napewno gorsza sytuacje
nie łam sie ...
szukam tez kogoś kto mi doradzi bo już sam niewiem do kogo dzwoni udać sie
a potrzebuje kredytu na spłate starego w wysokosci 900.000
a komornik juz pismo przysłał na majątek co robić...
|
AgaOlsztyn
|
2008-11-25, 11:18
Witam mam problem razem z mężem chcemy wziąść kredyt na mieszkanie do 100 000 ja wisze w BIKU mąż nie Czy w takiej sytuacji mamy szanse i w jakim banku? prosze o odpowiedz.
|
ryszard28
|
2008-11-25, 21:36 szukam pomocy
Wszystkim, którym banki odmówiły kredytu, mogą jeszcze próbować skorzystać z pożyczek od osób prywatnych. Są to tzw. pożyczki społecznościowe. Oprocentowanie często jest niższe niż w banku, jednak maksymalnie można pożyczyć do 25 000 pln. Ja już skorzystałem i polecam wszystkim.
Tutaj szczegóły
|
canossa
|
2008-12-03, 22:28 w dobie kryzysu finansowego
ciężko o kredyty, a będzie jeszcze ciężej. Mimo wszystko dziwią mnie posty, że nie można się oddłużyć mając 5tys zadłużenia. Czy to oznacza że osoby z tak małym (bo to kategoria małych) nie mogą zabezpieczyć kredytu w żaden sposób? Przecież jest poręczenie,hipoteka, zastaw, przewłaszczenie, czasem sam weksel. Oczywiście jak w BIK czy BIG wychodzą problemy w spłatach to nikt nam nie da kredytu na ładne oczy.
Uważam, że w tym forum, jeśli rzeczywiście szukacie szansy musicie podawać więcej szczegółów np. jeśli zadłużenie to cy komornicze, czy dopiero sądowe, lub na razie tyko przeterminowane do 90 dni -często to istotna sprawa, po drugie - z jakiego źródła uzyskujecie dochody-praca na czas nieokreślony, emerytura kontrakt (nie mówię o kwotach dochodu), po trzecie jakie proponujecie zabezpieczenie kredytu oraz po czwarte w jakim województwie mieszkacie. Wówczas łatwiej się skontaktować na prive z Wami i dowiedzieć się więcej, tak by móc pomóc jeśli się da. Osobiście odradzam Wam korzystanie z desek ratunku w postaci kredytów w instytucjach finansowych nie objętych ustawą o kredycie konsumenckim. Ktoś tu wspominał o takim rozwiązaniu.
|
jacocaliberka3
2008-12-05, 13:35 zadluzony
potrzebuje pozyczyc 50tys zl na splate dlugow jestem w biku , zarabiam 2500zl moge splacac po 1000tys zl miesiecznie , pozycze nawet na wysoki procent , prosze o pomoc .
|
miszma
|
2009-01-06, 19:24
kredyt konsumencki to taki gdzie założenie jest "pożyczka pewnej kwoty wierzycielowi, która posłuży na rozwinięcie działalności gospodarczej" czy źle rozumuję? 
|
|